כתבה ראשונה בסדרה בה תעסוק “המקפצה” בתחום החדשנות (טכנולוגיות, גיימינג, לייף סטייל ועוד) בהקשר של תעסוקה, התפתחות מקצועית ומעבר מקצועי מתחום לתחום.
הכתבה הראשונה תציג “מורה נבוכים” לבכירים שהמבקשים להיות חלק מגל חברות ההזנק (סטארט-אפ) על אף שלעיתים אין להם נטוורקינג אפקטיבי בתחום
הכתבה הראשונה שלנו בתחום החדשנות עוסקת אמנם בחברות הזנק (סטארט-אפ), אך חשוב להדגיש כי חדשנות, בהקשר של חתירה לפיתוח טכנולוגי, שאחת ממטרותיו הינה ליצור רווח כלכלי, יכולה לבוא לידי ביטוי לא רק בקרב חברות הזנק. חדשנות טכנולוגית מהווה נדבך משמעותי בפעילותן של חברות מבוססות כגון אפל, סוני, LG, מייקרוסופט ורבות אחרות – אך לכך נתייחס בכתבות ההמשך.
האם אתם שומעים על סטארט-אפים נולדים?
כתבה זו הינה “מורה נבוכים” לבכירים שהמבקשים להיות חלק מגל חברות ההזנק (סטארט-אפ) למרות שאין להם רשת קשרים יעילה בתחום. במהלך העבודה שלנו עם בכירים שמבקשים לשנות, לשדרג או להתחיל קריירה חדשה, יש כמה אמירות שאנחנו שומעים פעמים רבות. הראשונה והנפוצה מביניהן היא:
“יש כל כך הרבה סטארט-אפים בעולם, איך זה שאני לא שומע עליהם אלא רק אחרי שהם פורצים, איך זה שיוזמות בשלבים ראשונים לא מגיעות לאוזני?”
והשנייה, נפוצה רק במעט פחות: “איך בכלל מקבלים מידע על מה שקורה בעולם הסטארט-אפים? כלומר, אם מעולם לא הייתי מעורב בסטארט-אפ, מאיפה מתחילים?”
העיסוק של Meant2B אינו כללי, אלא נועד להתאים לאדם אחד משרה אחת, אך יחד עם זאת, הנה אנחנו חושפים בפניכם את הדברים שכמעט כל סטארט-אפיסט מנוסה בארץ ובעולם כבר יודע: מאיפה מתחילים?
מקורות מידע על סטארט-אפים קיימים
בוא נתחיל משני אתרים שמכילים את מרבית האינפורמציה שאתם צריכים על מה שכבר קיים.
האתר הראשון – crunchbase.com הוא אתר המכיל מידע על (כמעט) כל סטארט-אפ שקיים בעולם. האתר מכיל מידע על כל סטארט-אפ שעזב את המגרה ונמצא באיזה שהוא שלב של פיתוח, בין אם בשלבים הכי מוקדמים שלו, בין אם בשלב הגיוס, ובין אם בשלבים מתקדמים של פיתוח. “חיטוט” באתר זה, עשוי להדליק אצלכם הרבה נורות לגבי תחומים בהם אתם שולטים היטב ויש ביכולתכם ליזום בהם רעיון בר ביצוע משל עצמכם. בנוסף, אתם עשויים לקבל רעיונות לגבי התחומים בהם ההתמחות שלכם נדרשת, לגבי תחומים “חמים” ועוד.
האתר השני – techcrunch.com הוא אתר שרבים יגדירו אותו כאתר חדשות הסטארט-אפ הכי חשוב ברשת. מעקב אחרי האתר יקנה לכם היכרות וידע לגבי טרנדים, מהלכים, תחומים חמים, הצלחות, הבטחות שקרסו ועוד ועוד אינפורמציה. אחרי מספר קצר של שבועות של מעקב אחרי החדשות המתפרסמות בו, תוכלו להרשים כל שותף לשיחה ולהציג בקיאות בעולם הסטארט-אפ.
מקורות מידע למפגשים עם יזמים או בעלי עניין אחרים
אחד הדברים הכי חשובים בתחום הסטארט-אפ היא רשת הקשרים – הנטוורקינג. וכאן, לכאורה יש קושי. אם אתם לא מגיעים מתחום הסטארט-אפ, ייקח לכם המון זמן לבנות נטוורקינג יעיל. אז זהו שלא. ישנם כמה אתרים, ובחרנו להציג כאן את אחד הגדולים והחזקים שבהם, שמתמחים בבניית קבוצות. האתר – meetup.com נועד בדיוק לכך.
מטרת האתר היא ליצור מפגשים, כן כן, מפגשים אמיתיים, פנים אל פנים, בין אנשים בעלי תחומי עניין משותפים. האתר עוסק בכל תחום ושדה אפשרי בתחום העסקים, אך אנו כמובן, מתמקדים כאן בעניין היזמות והסטארט-אפ. לאחר שתירשמו ותמלאו את תחומי העניין שלכם, תתחילו לקבל הודעות למייל שלכם על מפגשים מעניינים בתחומים רלוונטיים אליכם. מפגשים כאלו יכולים להיות של שלושה, שמונה או עשרות משתתפים.
הצטרפות לקבוצות תחשוף אתכם לרעיונות, לבעלי יוזמה, לחיפוש סינרגיות בין תחומים ולעוד ועוד יתרונות שנובעים מנטוורקינג יעיל.
אם אתם שואלים, אז בוודאי, כן. יש לא מעט קבוצות של ישראלים שנפגשות באמצעות האתר, ויש לא מעט מפגשים בין ישראלים לבני לאומים אחרים המגיעים לארץ לביקור עסקים, לחיפוש מוחות או לכל מטרה אחרת.
אתרי “שידוכים” בתחום ההייטק
אתרים נוספים בתחום היזמות, הם אתרים אשר מבצעים שידוכים בין יזמים לבעלי ידע נדרשים, בין יזמים אשר מעוניינים לשתף פעולה וליצור מכמה מיזם אחד גדול מכמה מיזמים קטנים באותו תחום, מפגשים בין יזמים שהשיגו מימון חלקי לבין יזמים האוחזים ברעיונות משלימים לרעיונות שלהם, בין יזמים לבין גייסי כספים, אנשי שיווק או בעלי תפקידים אחרים.
בחרנו להציג לכם שלושה: האחד, אתר שרובו עוסק בישראל ובישראלים: founders-nation.com
השני, שנחשב אחד הגדולים בעולם בתחום, וגם בו תמצאו הרבה יוזמות ישראליות וחיפוש אחרי ישראלים לצרכים ותפקידים שונים: cofounderslab.com.
השלישי, נחשב אף הוא לאתר משמעותי ונחשב: founderdating.com.
כיצד לומדים מהר תחומים חדשים?
ומה אם אתם צריכים מידע או ידע בתוכנה, בשיטה, או בכל תת תחום טכני אחר על מנת להשתלב במיזם או על מנת ליזום אחד משלכם?
גם בתחום זה, הרשת מציעה מגוון רחב של קורסים ותהליכי למידה מקוונים. אתרים לדוגמא בהם תוכלו ללמוד כמעט כל תחום הם lynda.com או udemy.com. ושוב נדגיש – אמנם הצגנו לכם את האתרים הגדולים והמובילים בתחומם, אך אלו רק דוגמאות ותמיד תוכלו למצוא עוד.
אז איך באמת מקצרים את הדרך?
מטרת המידע שהצגנו הינה להציג דרכים מקוצרות על מנת להגיע למצב בו מעבר מהתחום בו אתם עוסקים כרגע, או מהתחום האחרון בו עסקתם, אל תחום חברות הסטארט-אפ, בהנחה ואליו אתם שואפים להגיע – יהיה מעבר מהיר יחסית, מעבר שאינו דורש תקופה ארוכה של היכרות עם התחום ועם העוסקים בו.
אנחנו כמובן, מציעים לכם לפנות אל Meant2B וביחד נחפש ונמצא עבורכם את התפקיד, המשרה, השותפות או היזמות שמגשימה את החלומות המקצועיים שלכם – בין אם היא בתחום הידע שלכם ובין אם בתחום חדש לכם לחלוטין.
בברכת שנה טובה, שנה של התחדשות והגשמת שאיפות,
Meant2B – בכירים בוחרים תפקידים
ככה זה צריך להיות.
סייע בהכנת הכתבה: גרי קשפיצקי, מומחה בפיתוח פרויקטים, QBware